Skip links

Allt om Stelton EM77 kaffekanna (Erik Magnussen)

Stelton EM77 formgavs 1977 av danske Erik Magnussen. Det är än idag en av Steltons mest kända och sålda produkt, och det på goda grunder. Från början gjordes kannan i rostfritt stål, men i modern tappning tillverkas den i plast  och kan fås i regnbågens alla färger. Inspirationen till EM77 fick Magnussen från en annan serie i Steltons sortiment, “Cylinda”, formgiven av Arne Jacobsen.

Kannan rymmer en liter vätska och är självklart värmeisolerad för att kunna bibehålla temperaturen. Isoleringen gör att den kan hålla värmen i över fem timmar. Med sin högsmala cylindriska form får den ett elegant och modernt utseende som vi tycker komplementeras bra både i monokrom färgskala och i mer färgsprakande varianter. Kannan kommer också med två lock: ett skruvlock som håller kannan helt tät vid transport och ett tilt-lock som endast öppnas när du vippar på den.

Om du vill att kannan ska hålla värmen riktigt länge finns det ett trick som är värt att lägga på minnet. Börja med att fylla kannan med ett par deciliter kokvarmt vatten och låt det stå ett par minuter innan du häller av. Detta gör att kannan värms upp, vilket gör att inget av teet eller kaffets värme spills på att värma upp kannan. Med denna metod kommer temperaturen att hålla betydligt längre!

Ett hållbart val

Inuti kannan gömmer sig en glasbehållare, där själva drycken ryms. Kannan är välbyggd och klarar mycket slitage, men skulle du ha otur och till exempel råka tappa den i marken är det bra att alla delar finns att köpa som reservdel. Om olyckan är framme slipper du med andra ord byta ut en hel kanna. Det tycker vi är ett stort plus som även gör EM77 till ett hållbart val. Att kannan dessutom har en tidlös design borgar för många år i trogen tjänst.

 

Kaffekanna från Stelton i granitgrått

Stelton EM77

Stelton EM77 är tillverkad i ABS-plast med en glasinsats som rymmer själva vätskan. Den har en höjd på 30 cm och en diameter på 10,5 cm, vilket ger att den kan rymma upp till en liter vätska. Finns i en mängd olika färger i matt eller blank plast, samt i lyxversioner i metallicfärgerna mässing, koppar och silver.

 

Kommentera

Namn*

Hemsida

Kommentarer