Skip links

CH24 (Hans J. Wegner)

Världens vackraste stol

Bland Hans J Wegners mest hyllade verk kan nämnas CH24, som med sina mjuka former och sits i flätat snöre är både vacker och bekväm. CH24, också kallad Y-stolen eller Wishbone chair, har fått sitt namn på grund av det särpräglat y-formade ryggstödet. Stolen började först produceras 1950, då som nu av tillverkaren Carl Hansen, och finns numer i en mängd olika träslag och ytbehandlingar. Det är en sann hantverksprodukt där tillverkningen till stor del sker för hand. För många betraktas CH24 som den ideala stolen och är en verklig ikon och favorit.

CH24 walnut

Alla foton: Carl Hansen

CH24 Y-stolen Wishbone chair

Högklassigt hantverk sedan 1950

CH24 har producerats av Carl Hansen i en ovabruten svit sedan 1950. Hantverksnivån är hög och stora delar av konstruktionen sker än idag för hand. Ett exempel på detta är sitsen som flätas för hand och som totalt består av 120 meter vaxat snöre.

Totalt sker produktionen genom ett hundratal enskilda moment och den totala produktionstiden för en stol uppgår till tre veckor.

Bredd:55cm
Höjd:76cm
Djup:51cm
Sitthöjd:45cm
Material:Stativ i massivt trä. Y-ryggstödet i skiktlimmat trä

Bästa stället att köpa CH24 är från Nordiska Galleriet. De erbjuder gratis frakt för köp över 500 kronor, smidigare returer och inte minst en prisgaranti som innebär att du garanterat får det bästa priset.

 

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar, vilket innebär att Hej Designklassiker erhåller en provision om du väljer att handla via någon av våra länkar. Det kostar dig absolut inget och hjälper oss att fortsätta utveckla sidan.

CH24 grupp

Kanske är du också intresserad av...

Kommentera

Namn*

Hemsida

Kommentarer