Skip links

Componibili (Anna Castelli Ferrieri)

Componibili är ett klassiskt sidobord, formgivet 1969 av italienska Anna Castelli Ferrieri. Det anses vara historiskt viktigt för att ha bidragit till att göra plast mer accepterat och vanligt förekommande i tillverkningen av möbler och andra produkter. Som tecken på dess betydelse kan nämnas att MoMA (Museum of Modern Art) i New York har med Componibili i sin permanenta utställning.

De modeller som säljs i Sverige är cylinderformade och tillverkade i hållbar ABS-plast. Det finns flera färger att välja på, inklusive lack i blått, grönt, rött, viol/lila, svart och vitt. Utöver de klassiska kulörerna har även tre metallicfärger tillkommit som möjliga val: krom, koppar och guld. Med andra ord finns alla möjligheter att välja såväl en diskret och sober look, alternativt att “go crazy” och välja en färg som verkligen sticker ut och skapar ett intryck.

Själva konstruktionen är modulär och kan köpas med två, tre eller fyra hyllplan (benämnda som Componibili 2, 3 och 4). De är stapelbara, så det går bra att kombinera flera enheter om du vill ha en högre höjd.

Tåligheten i ABS-plasten och den cylindriska formen har gjort Componibili väldigt enkel att passa in i alla hemmets rum. Extra populärt är det att använda den låga modellen som sidobord vid sängen, både praktiskt och snyggt.

componibili vit

Nedan har vi listat de varianter som finns att köpa idag.

Hylla i två plan

Componibili 2

Denna modell är den lägsta med två plan och en total höjd på 40 cm. Den kan självklart kombineras med andra modeller för att få en högre höjd vid behov. Du kan också välja mellan ett gäng olika färger: svart, blått, rött, silver, lila och vitt.

Hylla i två plan (metallic)

Componibili 2 Metallic

Precis som den “vanliga” modellen är denna tillverkad i ABS-plast i två plan och med en total höjd på 40 cm. Den kan självklart kombineras med andra modeller för att få en högre höjd vid behov. Denna variant erbjuds dock i en lite lyxigare finish i antingen krom, koppar eller guld.

Hylla i tre plan

Componibili 3

Denna modell är den mellersta storleken med tre plan och en total höjd på 58,5 cm. Den kan självklart kombineras med andra modeller för att få en högre höjd vid behov. Du kan också välja mellan ett gäng olika färger: svart, blått, rött, silver, lila och vitt.

Hylla i tre plan (metallic)

Componibili 3 Metallic

Precis som den “vanliga” modellen är denna tillverkad i ABS-plast i tre plan och med en total höjd på 58,5 cm. Den kan självklart kombineras med andra modeller för att få en högre höjd vid behov. Denna variant erbjuds dock i en lite lyxigare finish i antingen krom, koppar eller guld.

Componibili 4

Componibili 4

Denna modell är den högsta storleken med fyra plan och en total höjd på 77 cm. Den kan självklart kombineras med andra modeller för att få en högre höjd vid behov. Du kan också välja mellan ett gäng olika färger: svart, blått, rött, silver, lila och vitt.

Kommentera

Namn*

Hemsida

Kommentarer