Skip links

Dokumentär: Dieter Rams

Välgjord film om Dieter Rams

“Rams” är en ny film, gjord av Gary Hustwit som också står bakom den omtalade filmen Helvetica (om teckensnittet med samma namn) från ett par år sedan. I denna dokumentär följer vi Dieter Rams, förmodligen mest uppskattad för sitt arbete tillsammans med Braun samt för hyllsystemet 606 som produceras av Vitsoe. Han har även influerat mycket av den design vi idag omges av i större skala, som en av de främsta inspirationskällorna till Apples chefsdesigner Jonathan Ive.

Dieter Rams, 86 år gammal, bjuder på en intressant inblick i hans process och filosofi kring design, samt varifrån han finner inspiration. Filmen behandlar också viktiga ämnen som överkonsumtion, materialism och hållbarhet. För alla med ett intresse för god design och kvalitet är det en tankeväckande och underhållande dokumentär som verkligen rekommenderas. Totalt är filmen drygt en timme lång.

Trailern för filmen finns ovan i inlägget. Just nu är det enda sättet att se den i Sverige att köpa den via Vimeo. Kanske är det också något som exempelvis SVT kan köpa in och visa i framtiden.

Bild: Vitsoe

Kommentera

Namn*

Hemsida

Kommentarer