Skip links

Flowerpot VP1, VP2, VP3 (Verner Panton)

Flowerpot, formgiven av danske Verner Panton 1969, är namngiven som en anspelning på den tid som rådde då lampan kom till – Flower Power. Panton gjorde med Flowerpot en charmig lampa med lekfull form och som kunde och kan fås i en mängd sprakande färger. I senapsgult är Flowerpot allt annat än stel och stram, samtidigt som den i sobra färger som svart eller vitt kan vara härligt minimalistisk och skulptural.

Grundformen består av en två halverade sfärer – den större ovanför ljuskällan och den mindre av dem under ljuskällan. Diametern på den mindre sfären är exakt häften av den större. Den omslutna ljuskällan ger ifrån sig ett mjukt indirekt ljus som harmoniserar fint med lampans form.

Flowerpot VP3

Flowerpot finns  i flera olika modeller och i olika storlekar. Var och en av dessa kan fås i en mängd olika färger. Nedan har vi listat de modeller som finns att köpa idag.

Flowerpot VP1 takpendel

VP1 är den mindre av de två takpendlarna som finns i VP-serien. Denna har en diameter på 23 cm och kommer med en sladd på 300 cm. Till denna modell används lampor med E27-sockel och med en styrka på max 40W.

Lampan är tillverkad i stål och finns lackad i en mängd olika färger.

Flowerpot VP1

Flowerpot VP2 takpendel

VP1 är den större av de två takpendlarna som finns i VP-serien. Denna har en diameter på 50 cm och kommer med en sladd på 300 cm. Till denna modell används lampor med E27-sockel och med en styrka på max 60W.

Lampan är tillverkad i stål och finns lackad i en mängd olika färger.

Flowerpot VP2

Flowerpot VP3 bordslampa

VP3 är VP-seriens bordslampa och finns i en storlek. Lampan har en diameter på 23 cm precis som VP1, och en total höjd inklusiva stativ på 50 cm. Till denna modell används lampor med E27-sockel och med en styrka på max 40W.

Lampan är tillverkad i stål och finns lackad i en mängd olika färger.

Flowerpot VP3

Kanske är du också intresserad av...

Kommentera

Namn*

Hemsida

Kommentarer