Skip links

Nelson Bench (George Nelson)

Nelson Bench, vars namn kommer från formgivaren George Nelson, formgavs redan 1946 som del av Nelsons första kollektion för Herman Miller. Denna mångsidiga möbel har nått en enormt hög status tack vare sina rena linjer och många användningsområden. Enligt vissa betraktas den som den första riktigt signifikanta produkten i vad som kommit att kallas Mid Century Modern, alltså den stil som kom att dominera under större delen av 40- till 60-talet. Ursprungligen formgiven som en sittbänk är Nelson Bench också populär som soffbord eller som ett snyggt sideboard.

Toppskivan består av tolv raka träplankor i naturlackad ask som fogats samman vid bänkens mitt och kortsidor. Mellanrummet mellan plankorna släpper igenom ljus och skapar ett luftigt intryck. Skivan vilar på två rektangulära baser i mörkpigmenterad ask. George Nelsons tanke med designen var att dess rena linjer och avskalade form uppbringar en känsla av ärlig och okomplicerad form. Vi kan bara hålla med och enligt oss är det fantastiskt att möbeln kan passa så bra både som sittmöbel och som soffbord (fast inte samtidigt såklart).

Nelson Bench finns att köpa i två varianter med olika storlek. Nedan ser du de olika modellerna och deras mått.

Nelson bench i hall som sideboard
Lilla Nelson Bench formgiven av George Nelson

Nelson Bench 122

Detta är den mindre av de två modellerna av Nelson Bench som finns att köpa idag. Toppskivan i naturlackad ask är 122 cm bred och 46,9 cm djup. Sitthöjden är 35,3 cm, vilket gör den skön att sitta på men också fin som soffbord eller för förvaring. Benen som toppskivan vilar på är tillverkade i ask med svartpigmenterad finish.

Stor Nelson Bench formgiven av George Nelson

Nelson Bench 183,7

Detta är den större av de två modellerna av Nelson Bench som finns att köpa idag. Toppskivan i naturlackad ask är 183,7 cm bred och 46,9 cm djup. Sitthöjden är 35,3 cm, vilket gör den skön att sitta på men också fin som soffbord eller för förvaring. Benen som toppskivan vilar på är tillverkade i ask med svartpigmenterad finish.

Kommentera

Namn*

Hemsida

Kommentarer